Dimensiunea penisului uman wiki

Măsurarea cea mai precisă a dimensiunii penisului uman poate fi obținută din mai multe citiri la momente diferite, deoarece există o variabilitate naturală mică în funcție de nivelul de excitare, ora din zi, temperatura camerei, frecvența activității sexuale și fiabilitatea măsurătorilor. În comparație cu alte primate, inclusiv exemple mari, cum ar fi gorila, penisul uman este cel mai gros, atât în ​​termeni absoluți, cât și în raport cu restul corpului.

Măsurătorile variază, iar studiile care se bazează pe auto-măsurare raportează o medie semnificativ mai mare decât cele cu ajutorul unui expert în domeniul sănătății. Începând cu anul 2015, o revizuire sistematică a celei mai bune cercetări de până acum asupra subiectului a concluzionat că lungimea medie a unui penis uman erect este de aproximativ 13,12 ± 1,66 cm

Majoritatea creșterii penisului uman are loc între copilărie și vârsta de cinci ani și între aproximativ un an de la debutul pubertății și, cel mai târziu, aproximativ 17 ani.

O corelație statistic semnificativă între dimensiunea penisului și mărimea altor părți ale corpului nu a fost găsită în cercetare. Unii factori de mediu în plus față de genetică, cum ar fi prezența disruptorilor endocrini, pot afecta creșterea penisului. Un penis adult cu o lungime erectă mai mică de 7 cm, dar format altfel în mod normal, este menționat în medicină ca micropen.

Dimensiunea penisului este corelată pozitiv cu creșterea nivelului de testosteron în timpul pubertății. Cu toate acestea, după pubertate, administrarea de testosteron nu este capabilă să afecteze dimensiunea penisului, iar deficitul de androgeni la bărbații adulți are ca rezultat doar o micșorare a mărimii. Hormonul de creștere și factorul de creștere asemănător insulinei 1 sunt, de asemenea, implicați în dimensiunea penisului, cu deficiență în stadiile critice de dezvoltare având potențialul de a conduce la micropeni .

Istoria

Percepțiile privind dimensiunea penisului sunt specifice culturii. În Grecia Antică și în arta renascentistă, un penis mic care nu fusese circumcis a fost perceput ca fiind de dorit la un bărbat, în timp ce un penis mare sau circumcis a fost considerat comic sau grotesc. Este posibil ca masculii să subestimeze cu ușurință dimensiunea penisului lor față de cel al altora și mulți bărbați care cred că penisul lor Este de dimensiuni inadecvate au penisuri de dimensiuni medii. Percepția de a avea un penis mare este adesea legată de o înaltă stima de sine. Temerile legate de micșorarea penisului în folclor au condus la un tip de isterie în masă numită panică de panică, deși penisul se poate micsora în mod legitim datorită formării țesutului cicatrizat în penis dintr-o afecțiune numită boala lui Peyronie Marketerii produselor de extindere a penisului exploatează temerile legate de inadecvare, dar nu există un consens în comunitatea științifică asupra oricărei tehnici non-chirurgicale care crește permanent fie grosimea, fie lungimea penisului erecțional, care deja se încadrează în intervalul normal.

 

Leave a Reply