Exista OZN-uri ? De ce nu ? Priveste cat de mici suntem cu totii!

cuvintegrele 0

Un video “explicat in engleza” de un fizician , ne explica cate ceva despre planete,stele,galaxi si univers.

Noi suntem doar un punct nesemnificativ pe harta stelara din galaxia lactee.

Urmariti acest video.

Cateva intrebari frecvente legate de univers.

De ce privirea în spațiu înseamnă să te uiți înapoi în timp?
Pentru că este nevoie de timp ca lumina de la obiecte îndepărtate să ajungă la noi. Vedem soarele cum arăta cam acum 8 minute … alte stele, așa cum au privit cu ani în urmă … și galaxii îndepărtate, când arătau milioane sau chiar miliarde de ani în urmă.

Dar am auzit că galaxia Calea Lactee se poate întâmpla într-o zi să se ciocnească cu o galaxie vecină. Dacă galaxiile se depărtează unul de altul, cum se pot ciocni?
Universul este un loc haotic – iar gravitatea dintr-o galaxie sau dintr-un grup de galaxii poate perturba mișcarea vecinilor săi apropiați, provocându-i să se ciocnească. Cu toate acestea, în medie, când comparați două bucăți mari de spațiu, galaxiile dintr-una se îndepărtează de galaxii din cealaltă.

Cât de mare este universul … și este singurul?

Orizonturile noastre cosmice au crescut enorm în ultimul secol, dar există o limită definită a dimensiunii universului observabil. Conține toate lucrurile de la care lumina a reușit să ajungă la noi de la Big Bang, acum 14 miliarde de ani. Dar noua realizare este că universul observabil poate să nu fie toată realitatea. S-ar putea să existe mai mult dincolo de orizont, așa cum există mai mult dincolo de orizont când observați oceanul dintr-o barcă.

Mai mult, este posibil ca galaxiile să meargă dincolo de acest orizont, dar mai interesant este că Big Bang-ul nostru nu a fost singurul. S-ar putea să fi existat și alții, care au dat naștere altor universuri, deconectate de a noastră și, prin urmare, nu sunt observabile și, eventual, chiar guvernate de diferite legi fizice. Realitatea fizică pe această scară vastă ar putea fi, prin urmare, mult mai variată și mai interesantă decât ceea ce putem observa.

Deci da, prin atatea galaxy si miliarde de stele orbitate de planete , cu siguranta sunt locuite de alte feluri de specii fata de om.

Voi ce credeti ? Exista si alte forme de viata acolo undeva in univers ? Sau noi suntem singurii ?

Leave a Reply